Понеділок, 13.05.2024, 16:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Балинцівський ліцей

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [238]
Інформація
Готуємось до ЗНО
Безпечний Інтернет
Наше опитування
Ваш улюблений предмет?
Всього відповідей: 18
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 12 » Поїздка в Умань у Софіївський дендропарк
02:18
Поїздка в Умань у Софіївський дендропарк

19.10.-21.10.2018 року Поїздка в Умань у Софіївський дендропарк

За зайняте І місце  в районному конкурсі екопроектів учні нашої школи  були нагороджені подарунковим сертифікатом в кількості  20 дітей на екскурсію в Умань-Вінницю.

        Відбулася незабутня подорож лідерів нашої школи та учнів, які доклали максимум зусиль, щоб біля нашої школи посадити міні-алею із вічнозелених туй та самшитів, щоб милували око будь-яких перехожих прекрасні клумби, щоб діткам було де відпочити в спекотні дні, для цього є відпочинкова зона створена за допомогою спонсора проекту ГО «Бізнес Покуття» в особі Дмитра Лазаренка. Дякуючи йому здійснилась мрія наших дітей, проект реалізований та ще такий великий подарунок подорож до  Національного дендрологічного парку "Софіївка" в Умані, який без перебільшення є справжнім шедевром світового садово-паркового мистецтва.

Ми побачили унікальний дендропарк «Софіївка» – неповторне творіння любові, природи і мистецтва. Вражені красою парку, а особливо безліччю екзотичних рослин. Місцевість, незважаючи на свою "дикість", була дуже придатною для створення романтичного місця відпочинку:  вона  буяла ярами, кристальними джерелами, скупченнями кам'яних брил. Поруч протікала річечка Багно, що одержала незабаром більш "шляхетну" назву Кам’янка. Важко уявити, яких титанічних зусиль було докладено задля того, щоб дика місцевість перетворилася на казковий парк. Шедевр, що з'явився більше двохсот років тому, чарує нас і сьогодні і є вічним пам'ятником найпрекраснішому почуттю – коханню.

 Незабутня прогулянка казковим парком з рідкісною рослинністю, вражаючі краєвиди та заворожуюча гра води та світла — і це лише мала доля того, що нас чекало. З нами була дуже «креативний», як висловили свою думку наші учні  екскурсовод, яка повідала нам історію створення парку, романтичну історію кохання, втілення мрій і задумів коханої людини.

Ми провели в парку незабутній день, сповнені вражень фотографувалися, каталися на кораблі та просто гарно відпочили.

У Вінниці ми відвідали Національний музей-садиба М.І. Пирогова розташований в південно-західній частині міста Вінниці, у живописній садибі Вишня, де впродовж останніх двадцяти років (1861-1881) жив і працював видатний вчений, геніальний хірург, анатом, творець воєнно-польової хірургії, засновник Товариства Червоного Хреста, прекрасний педагог і громадський діяч Микола Іванович Пирогов.

Ми побачили будинок, в якому жив М.І Пирогов, і де розміщена експозиція про його життя і діяльність та музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної М. І. Пирогова в його садибі Вишня та церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло ученого, меморіальний парк, в якому збереглися дерева, посаджені М.І. Пироговим.

Час невблаганно віддаляє нас від того періоду, коли жив і творив Микола Іванович, проте його ідеї, принципи, праці не втрачають свого значення. Вони ще довго залишатимуться актуальними, а для практики хірургії, топографічної анатомії людини, воєнно-польової хірургії - неоціненними.

Справа Пирогова, його вчення витримали випробування часом. Вдячні нащадки з повагою і любов'ю зберігають пам'ять про великого Гуманіста, Лікаря, Громадянина і Людину. Екскурсоводи  поділилися з нами своїм спогадами про нього, розповіли про його діяльність. Діти захоплено слухали про відкриття в медицині, які запровадив Пирогов, життям людей в той час. Були у захваті від самої садиби, маєтку Пирогова, яка збереглась у гарному стані і до сьогодні.

Учні нашої школи вдячні за високу оцінку нашого проекту управління освіти Снятинського району та ГО «Бізнес Покуття» Дмитру Лазаренку та генеральному деректору ТМ "Копійочка " В.В. Герега за незабутню подорож Балинці-Умань-Вінниця, за море позитивних емоцій та відчуття щастя!!!


Переглядів: 248 | Додав: Bal-zosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Авторизація
Пошук
Годинник
Календар
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів

Copyright MyCorp © 2024