Понеділок, 13.05.2024, 09:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Балинцівський ліцей

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [238]
Інформація
Готуємось до ЗНО
Безпечний Інтернет
Наше опитування
Скільки часу ви витрачаєте в день на підготовку до уроків?
Всього відповідей: 11
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 10 » Озеленення та ландшафтний дизайн шкільного подвір'я, який складається із трьох зон -міні-алея, дизайн клумб, відпочинкова зона.
11:48
Озеленення та ландшафтний дизайн шкільного подвір'я, який складається із трьох зон -міні-алея, дизайн клумб, відпочинкова зона.

16.10.2018 року відбулося нагородження еко-проекту "Посади дерево"

Світлина від Soryana Savkiv.Колектив учнів Балинцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів нагороджений грамотою та кубком за зайняте І місце у конкурсі екопроектів "Посади дерево” проведеного в рамках щорічної екологічної ініціативи "Збережемо наше довкілля”

Світлина від Soryana Savkiv.

Перед стінами нашої школи ми посадили алею. Щоб її тут посадити спочатку розчистили дану територію від сухих старих дерев. Уздовж школи були старі бордюри зарослі травою, їх усіх витягли. Із неушкоджених бордюр утворили нові клумби, які ми покажемо вам пізніше.

Наступним етапом була оранка землі, яку проводив наш завгосп Микитюк Михайло Іванович власним трактором. Дискування нам зробив Пернеровський Тарас Іванович – вчитель фізкультури.

Після цих  робіт старшокласниками нашої школи було проведено такі роботи: вибирали пирій, збирали каміння та вивозили все непотрібне за межі даної ділянки

Микитюк Михайло Іванович зробив культивацію, розрівняв територію. Учні від 5 до 11 класу збирали каміння, якого було дуже багато, його вивезли цілий причеп.

Після цього робітниками нашої школи було завезено 3 причепи ґрунту. Потім розрівняли  ділянку і приступили до висадки саджанців, які нам були презентовані Громадською організацією «МАЛИЙ БІЗНЕС ПОКУТТЯ» в особі голови правління Лазаренка Дмитра Степановича.

Якщо глянути на ділянку з висоти, то дуже чітко видно малюнок у вигляді трикутника. На задньому плані туя-колоновидна, від неї по обидві сторони туї-шаровидні чергуються із самшитами, а ще поміж них посаджено хост. Наступний трикутник утворений за допомогою бузка і гібіскуса. Таких позицій є шість. На задньому плані ми посадили міксбордер із ірисів та однорічних квітів – чорнобривців та (мірабіліс)королеви ночі. А разом вони утворюють композицію, де чітко видно, що максбордер переходить у міксбордер.

Пропонуємо оглянути другу зону нашого проекту. Цю зону ми назвали «дизайн клумб». Перед школою розбили клумби, де посаджені багаторічні квіти – гортензії, хост, троянди, які ви нам презентували. До яких ми ще добавили роговик Повстяний, розхідник, енутеру Місурійську, мірабіліс,чорнобривці, айстри та багато інших квітів, які висадили у формі круга та півкруга.

У рамках цього проекту за кошти сільської ради мають встановити доріжку із бруківки, , 30 м із цієї сторони та 15 м із другої.

Прямуючи далі ми пропонуємо вам невеличку алейку із самшитів , які чергуються із гібіскусами. Зліва ви побачите дві лавочки із сміттєвими баками. Ми вирішили їх поставити у холодочку, щоб можна було відпочити у затінку в спекотні дні.

А тепер ми пропонуємо вашій увазі третю зону «відпочинкову». Вашій увазі ті клумби, які зроблені посеред газону. Для них було використано відновлені бордюри, а клумби засипано родючим ґрунтом. Тут можна помилуватися гортензіями, хостами та туями у вигляді кулі, які розташовані у шестикутній клумбі.

Вздовж доріжки, яка веде до корпусу початкових класів посаджено живопліт із туй – шаровидних за якими розміщені три лавочки для відпочинку та клумба у вигляді трикутника. Тут посаджено туї шаровидні, хост, спірейку, вереск та ялівець декоративний.

На військовій площадці, де проходять урочисті лінійки милують око туї колоновидні та гібіскуси по обидві сторони. 

Ми висадили 20 туй колоновидних, 50 туй шаровидних, 12 гортензій, 15 гібіскусів, 20 кущів самшиту, троянд -8 кущів, хост  50штук.  А також встановили  5 лавочок та 5 сміттєвих баків.  Ми хочемо сказати, що нами було посаджено ще багато інших квітів, як однорічних так і багаторічних, які нам були подарованими нашими односельчанами. Тепер нам потрібно дбати про них. Ми час від часу прополюємо бур’яни, сапаємо, у спекотні дні поливаємо, мульчуємо, підстригаємо газон, тобто підтримуємо порядок. Ми відмовились від альтанки та дитячої гірки , які мали бути у відпочинковій зоні, для того щоб нам зробили тротуарні доріжки. За кошти сільської ради встановлено тротуарну доріжку перед стінами школи . Ми хотіли облаштувати доріжки біля  зони клумб але з причини проведення нової теплотраси це не вдалося зробити. Але ми маємо надію, що на наступний рік голова сільської ради Василь Гнатчук  нам посприяє в цьому. Дякуємо за саджанці спонсорам ГО «Бізнес Покуття» Дмитру Лазаренку, працівникам Балинцівської с/р.  всім вчителям, особливо вчителю біології Конюк Г.В. та Баліцькій Т.В. та педагогу-організатору Савків З.М. за допомогу в оформленні дизайну. дирекції школи за підтримку та допомогу, а також працівникам школи, велика подяка Микитюку М.І., Масику В.І.  Качуляку В.М., Микитюку В.М.,  нашому двірнику Деделюку В.І., які доклали багато своєї праці, щоб все у нас вийшло гарно, щоб ми змогли реалізувати свій проект.

Педагог- організатор Савків Зоряна Михайлівна 

Переглядів: 325 | Додав: Bal-zosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Авторизація
Пошук
Годинник
Календар
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів

Copyright MyCorp © 2024