Понеділок, 13.05.2024, 19:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Балинцівський ліцей

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [238]
Інформація
Готуємось до ЗНО
Безпечний Інтернет
Наше опитування
Чи необхідний школі сайт?
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Жовтень » 25 » День Захисника України
13:57
День Захисника України

12.10. 2018р. Виховний захід до святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Козацтва, Дня Захисника України та УПА.

Державне свято, вважається досить новим, але зберігає в собі історію багатьох століть. Дату 14 жовтня було обрано не випадково, адже саме цього дня відзначається велике православне свято – Покрова Пресвятої Богородиці, також жовтневий день був знаменним для запорізьких козаків, які вибирали старшин 14 числа. Власне, з 1999 року важлива дата в календарі свят іменувалася Днем українського козацтва. Саме цього дня відзначається і створення Української повстанської армії.

Роки… Скільки б їх не минуло. Не зітруть в народній памяті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни. Не забуваймо ми воїнів і нашого села, вклонімося священним могилам героїв, які віддали за нас молодече життя.

Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.

Через  Пресвяту Діву Марію людині знову відкрилася глибина любові Божої. Відкрилася дорога в Небо стало можливим для людини все, що благословив Господь, приготував і дарував людині для її користі та спасіння. І ми сьогодні, віддаючи шану Пресвятій Благословенній Діві Марії, чеснішій від Херувимів і славнішій від Серафимів, благатимемо її: «Покрий нас чесним Твоїм омофором від усякого зла і принеси молитви за нас, недостойних, Сину Твоєму і Богу нашому Ісусу Христу, щоб спастися душам нашим.»

 




Підготовлено та проведено свято вчителем української мови та літератури Рибчинською Л.І. та учнями 5, 7-Б та 9-А класів.

Переглядів: 287 | Додав: Bal-zosh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Авторизація
Пошук
Годинник
Календар
Сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів

Copyright MyCorp © 2024